Οδηγός για την Ανακαίνιση Κουζίνας

Τα Βήματα Ανακαίνισης Κουζίνας

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζεται πριν την έναρξη των εργασιών για τα βήματα που ακολουθεί η εταιρεία μας.
Οδηγός για την Ανακαίνιση Κουζίνας

Η ανακαίνιση κουζίνας τα τελευταία χρόνια είναι η δημοφιλέστερη επιλογή για κάποιον ιδιοκτήτη που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ή δεν χρειάζεται μια ολική ανακαίνιση σπιτιού. Η σπουδαιότητα της ανακαίνισης κουζίνας έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια και περνάει αρκετές ώρες της ημέρας σε αυτόν. Σίγουρα λοιπόν  μια ανακαίνιση κουζίνας θα αλλάξει έντονα  τη διάθεση παραμονής σε αυτήν και θα βελτιώσει την αισθητική της.

ΒΗΜΑ 1

Αξιολόγηση Δυνατοτήτων Χώρου

Αρχικά ερχόμαστε στο χώρο σας μετράμε, αξιολογούμε τις δυνατότητες  του (διαστάσεις κουζίνας), επιλέγουμε τη διάταξη που επιθυμείτε να αποκτήσει μετά την ανακαίνιση και καταλήγουμε στο σχεδιασμό του. Στην ανακαίνιση κουζίνας πρωταρχικό ρόλο έχει η εργονομία και η λειτουργικότητα και μετά η εμφάνιση. Έτσι προτείνουμε τα σωστά σημεία για τον νεροχύτη και την κουζίνα, ώστε να σας διευκολύνουν όταν κάνετε δουλειές. Αποφασίζουμε πριν ξεκινήσει η ανακαίνιση και την θέση των υπολοίπων συσκευών της κουζίνας (ψυγείο, πλυντήριο πιάτων κ.α.). Φροντίζουμε να αξιολογήσουμε τις ανάγκες σας και να προβλέψουμε επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους (συρτάρια, ντουλάπια κλπ). Έπειτα επιλέγουμε μαζί τι ύφος θέλετε στην κουζίνα σας κλασσικό η μοντέρνο. Πριν ξεκινήσουμε ο  αρχιτέκτονας της εταιρείας μας σχεδιάζει την κουζίνα σε τρισδιάστατο μοντέλο και γίνεται πολύπλευρη παρουσίαση της τελικής μορφής της.

ΒΗΜΑ 2

Υπολογισμός Κόστους Ανακαίνισης Κουζίνας

Αρχικά, απαραίτητη είναι μία πρώτη επίσκεψη της εταιρίας μας στο χώρο σας. Η εταιρία κατόπιν ραντεβού στέλνει τον μηχανικό στο τόπο του έργου και αυτός με τη σειρά του καταγράφει τα πάντα. Ο σύμβουλος – μηχανικός παρατηρεί και αντιλαμβάνεται  διαφορετικά πράγματα από εσάς, λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας. Ελέγχει το γενικό περιβάλλον, τα γειτονικά κτίσματα, το ύφος της περιοχής, το φυσικό φως, τον προσανατολισμό και την κίνηση, στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαιτερότητα του ΔΙΚΟΥ σας χώρου, ο οποίος είναι φυσικά μοναδικός! Επιπλέον η προηγούμενη πείρα της αναδόχου εταιρίας, η ομάδα που συνήθως την υποστηρίζει, οι έμπιστοι συνεργάτες και τεχνίτες τους οποίους χρησιμοποιεί, ο ανελλιπής έλεγχος και επίβλεψη που ασκείται σε όλα τα στάδια του έργου, ακόμη και η οικειότητα μεταξύ των τεχνιτών που έχει αναπτυχθεί λόγο της συνύπαρξης στους ίδιους χώρους εργασίας είναι προς όφελος της τελικής ποιότητας των εργασιών. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε οργανωμένες εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν όλο το έργο στο σύνολο του (από την μελέτη και την σχεδίαση μέχρι την τελευταία βίδα), απαλλάσσοντας σας από οποιαδήποτε έγνοια για το αποτέλεσμα. Τα συνεργεία μας είναι όλα εξειδικευμένα και ο καθένας κάνει το δικό του κομμάτι, δηλαδή δεν υπάρχει ένας μάστορας που κάνει διαφορετικές εργασίες. Θα διαπιστώσετε την καθαριότητα με την οποία δουλεύουν, την διακριτικότητα με την οποία εκτελούν τις εργασίες και τον σεβασμό που δείχνουν στους κοινόχρηστους χώρους και σε άλλα πάγια στοιχεία που υπάρχουν σε αυτούς.

ΒΗΜΑ 3

Έναρξη Εργασιών στην Κουζίνα

Η ανακαίνιση ξεκινά! Οι ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχονται, ιδιαίτερα αν αφορούν παλιό σπίτι. Αρχικά κατασκευάζεται  νέα υδραυλική και ηλεκτρική εγκατάσταση σύμφωνα με τα νέα σχέδια και τις ανάγκες του χώρου (παροχές κουζίνας, ψυγείου, πλυντηρίου πιάτων, πρίζες πάγκου). Απαραίτητη είναι η αποξήλωση των παλιών επίπλων της κουζίνας και των παλιών πλακιδίων. Η εγκατάσταση θέρμανσης και κλιματισμού πρέπει να γίνεται εγκαίρως, παράλληλα με τις αλλαγές στα υδραυλικά και τα ηλεκτρικά. Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης ελέγχουμε και τον φωτισμό δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που είναι απαραίτητη η εργασία στην κουζίνα (πάγκος προετοιμασίας φαγητού, νεροχύτης, κ.α.).

ΒΗΜΑ 4

Επιλογή Υλικών και Συσκευών

Στο σύγχρονο design υπάρχουν πολλές και για όλα τα γούστα λύσεις ανακαίνισης κουζίνας. Δώστε σημασία στις επιφάνειες που θα επιλέξετε κατά την ανακαίνιση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέξετε τόσο το μέγεθος των επιφανειών όσο και το υλικό τους. Φροντίστε όσο γίνεται οι επιφάνειες να είναι εύκολες στον καθαρισμό και την συντήρηση. Στα πορτάκια και στα συρτάρια έχετε αρκετές επιλογές όπως Laminate, Καπλαμάς, Βακελίτης  Ιμιμασίφ, Μασίφ. Ο νεροχύτης μπορεί να είναι Ίνοξ, Γρανίτης κ.α., ο πάγκος εργασίας από πυρίμαχο υλικό πάχους 4/6/10cm. Μπορείτε να επιλέξετε αποροφητήρα με καμινάδα η συρταρωτό, βιτρίνες από γυαλί και αλουμίνιο, συρτάρια με τηλεσκοπικούς μηχανισμούς και φρένο, τροφοθήκες, Magic Corner κλπ. Όσον αφορά την πλάτη της κουζίνας ή του νεροχύτη μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πλακάκια, ψηφιδωτά πλακάκια, γυαλί, τσιμεντοκονία κ.α.

Για το δάπεδο της κουζίνας υπάρχουν οικονομικές λύσεις όπως Laminate, δάπεδo από linoleum (Σύνθεση λινέλαιο φελλός και ξύλο), πλακάκια σε διάφορα σχέδια, και διάφοροι τύποι ξύλου  σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

ΒΗΜΑ 5

Σύνοψη και Εκτέλεση Εργασιών

  • Σοβατίζονται τα σημεία από τα οποία αποξηλώθηκαν τα παλιά πλακάκια και τα σημεία που περάστηκαν οι νέες υδραυλικές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.
  • Τοποθετούνται τα καινούργια έπιπλα της κουζίνας και οι ηλεκτρικές συσκευές που έχετε επιλέξει.
  • Τοποθετείται και συνδέεται ο νεροχύτης και η  μπαταρία του.
  • Τοποθετούνται τα νέα πλακίδια κουζίνας ή ότι άλλο έχετε επιλέξει (η κόλλα που χρησιμοποιούμε είναι άριστης ποιότητας και επώνυμη) και συνδέονται οι ηλεκτρικές  συσκευές.
  • Ολοκληρώνεται  η ανακαίνιση της κουζίνας με βάψιμο των τοίχων για την καλύτερη αισθητική του χώρου.

Επικοινωνία

Κλείστε Ραντεβού Για Δωρεάν Εκτίμηση Κόστους Ανακαίνισης